Heb je een waas of troebelheid opgemerkt op het oppervlak van jouw natuurstenen aanrechtbladen? Werkbladen in natuursteen vormen een elegante blikvanger in keukens en badkamers. Maar wanneer de helderheid van de afwerking wordt verminderd door een waas of troebelheid, worden werkbladen al snel een doorn in het oog. Er zijn een aantal redenen waarom dit probleem zich voordoet. Hier zijn de details over de oorzaken van dit probleem en wat kan worden gedaan om het op te lossen.

 

Foute schoonmaakmiddelen

Mensen krijgen vaak ten onrechte het advies om ruitenreiniger of zeepwater op aanrechten te gebruiken. Na verloop van tijd kan een opeenhoping van schoonmaakmiddelen een waas of troebelheid op het oppervlak van de steen veroorzaken. Schurende schoonmaakmiddelen, zoals schuurpoeder, kunnen ook de afwerking van een werkblad beschadigen. Wij raden altijd pH-neutrale, steenveilige schoonmaakmiddelen aan. Als deze producten niet effectief zijn in het verwijderen van de waas of wolk, is het waarschijnlijk tijd om jouw natuursteen professioneel te laten reinigen en verzegelen of opnieuw te laten behandelen.

 

Morsen met olieproducten

Gemorste olie die niet meteen wordt opgeruimd, kan in het poreuze oppervlak van de steen sijpelen, waardoor de steen een waas of troebelheid gaat vertonen. Olie kan zeer moeilijk te verwijderen zijn op de meeste stenen.

 

Onjuiste verzegeling

In het ideale geval wordt de sealer in het poreuze oppervlak van de steen geabsorbeerd en heeft hij geen enkele invloed op het uiterlijk van de afwerking. Een waas of troebeling kan om een aantal redenen door een sealer worden veroorzaakt. Het kan zijn omdat de verkeerde sealer is gebruikt. Soms hoeft een sterk gepolijst blad helemaal niet te worden verzegeld. Zelfs als de steen moet worden verzegeld en de juiste verzegeling wordt gebruikt, kan er nog steeds een waas of troebelheid ontstaan als de verzegeling niet goed wordt aangebracht. Een natuursteen specialist zal deze situatie moeten oplossen.

 

Aanslag van hard water

Afzettingen van hard water kunnen een waas of troebeling op het oppervlak van natuursteen veroorzaken. Soms, als de aanslag niet te ernstig is, kan deze veilig worden verwijderd met een pH-neutraal, steenveilig reinigingsmiddel. Zo niet, dan kan een natuursteen specialist de afwerking herstellen.

Neem gerust contact met ons op als je vragen of opmerkingen hebt over het verwijderen van een waas of troebelheid op het oppervlak van jouw natuurstenen aanrechtbladen.