Van plan om je huis te koop te zetten? Dan kan het interessant zijn om je natuurstenen vloer te laten verzorgen. Een eenvoudige manier om de aantrekkingskracht van je huis te vergroten en je huis sneller te verkopen voor de vraagprijs zijn mooie, verzorgde vloeren en stenen oppervlakken. Een van de grootste afknappers van kopers wanneer ze een huis binnengaan is de algemene netheid en de uitstraling van de ruimte. Stenen en tegels kunnen naar een nieuwe, nette staat worden teruggebracht. Maar waarom doe je dat best?

 

Geuren

Natuurstenen zijn poreus, dus kunnen ze allerlei soorten geuren opsluiten, maar vooral geuren van huisdieren. Dit kan voor veel kopers een grote afknapper zijn. Een professionele reiniging laat je vloeren schoon en fris ruiken. Voegen worden ook verzorgd waardoor je tegels een fris, vlekvrij en uniform uiterlijk krijgen.

 

Meeldauw

Het elimineren van allergenen en andere vervuilende stoffen uit je bad- en doucheruimtes is vooral belangrijk voor potentiële kopers met allergieën. Als ze de badkamer binnenlopen en problematische voegen zien, zullen ze zich waarschijnlijk omdraaien en vertrekken. Regelmatige reinigingsmethoden en zelfs professionele schoonmaakdiensten kunnen niet hetzelfde niveau van dieptereiniging bereiken als professionele tegel- en voegreiniging.

 

Vlekken en etsen

Natuursteen kan perfect worden gezuiverd, maar toch vuil lijken als het wordt bevlekt of geëtst. Veel huizenkopers zien vlekken en etsen op natuursteen en hijsen ongerechtvaardigde rode vlaggen over de algehele reinheid van het huis. De meeste vlekken kunnen worden verwijderd. Kapjes kunnen worden weggeslepen en vervolgens gepolijst om de afwerking van de steen te herstellen.

 

Krassen en dofheid

Duizenden kleine krasjes en andere slijtageverschijnselen kunnen het oppervlak van natuursteen dof en vuil maken. Grotere krassen laten de (onnauwkeurige) indruk achter dat de steen moet worden vervangen. Professioneel polijsten zal de staat van je natuursteen herstellen zodat deze net nieuw lijkt.

Vloeren en oppervlakken die er gloednieuw uitzien maken een positieve eerste indruk. Als je jouw huis verkoopt, laat dan jouw natuursteen geen deal-breaker maar een aanwinst zijn. Contacteer ABC Janssens Vloerspecialist om de mogelijkheden te bespreken.