Keukenbladen, badkamermeubels, barbladen en dergelijke zijn bijzonder gevoelig voor vlekken omdat ze dagelijks, of soms zelfs elk uur, worden blootgesteld aan stoffen die olie of kleurstoffen bevatten. Daarom moet een verzegeling worden aangebracht om vlekken te voorkomen. 

De keuze van het juiste type sealer kan zeer belangrijk zijn voor de prestaties van de sealer. Een ervaren, professionele vloerspecialist weet welke sealer het beste is, rekening houdend met de kenmerken van het specifieke type steen waarop de sealer zal worden aangebracht en met de plaats waar de steen wordt gebruikt.

 

Impregneermiddelen

Impregnerende sealers, ook wel penetrerende sealers genoemd, zijn de meest gebruikte sealers. Impregnerende afdichtmiddelen worden op natuursteen aangebracht om vlekvorming tegen te gaan. Ze dringen onder het oppervlak door en beschermen de steen van binnenuit. Impregnerende sealers zijn geformuleerd met water- en olieafstotende stoffen. 

 

Misvattingen over sealers

Er bestaan veel misvattingen over wat een sealer wel en niet doet. Het is belangrijk op te merken dat sealers verkeerspatronen of etsen niet voorkomen. Het oppervlak van de steen is nog steeds kwetsbaar voor zure stoffen, krassen, dofheid en andere schade. 

Bovendien is natuursteen, zelfs wanneer het goed is afgedicht, niet vlekbestendig, maar alleen vlekafstotend. Met andere woorden, je hebt even de tijd vooraleer je gemorste vloeistoffen moet schoonmaken voordat ze in de steen dringen en vlekken worden. 

Nadat natuursteen is afgedicht, moet het nog steeds regelmatig worden gereinigd met pH-neutrale onderhoudsmiddelen voor natuursteen en moet het regelmatig opnieuw worden gesealed.

Wil jij jouw vloer opnieuw laten stralen en beschermen? Vraag een vrijblijvende offerte aan.