Als je voor natuursteen hebt gekozen rond je zwembad, is het belangrijk om te weten hoe je ervoor moet zorgen. Het mooie van natuursteen is dat het relatief weinig onderhoud nodig heeft, maar toch is er nog steeds schoonmaak vereist. Hieronder delen we de beste manieren om de mooie uitstraling van je stenen te behouden.

 

De steen afdichten

Het afdichten van natuursteen na installatie of renovatie is vaak zeer nuttig. Dit verbetert niet alleen hun natuurlijke uitstraling, maar beschermt ze ook tegen waterabsorptie, verkleuring en ruw weer. De steen afdichten, vergemakkelijkt ook het onderhoud.

 

Onderhoud

Hoeveel je je natuursteen moet reinigen, is afhankelijk van hoe vaak de buitenruimte wordt gebruikt en van het weer. Als je bijvoorbeeld vaak eet of drinkt in de omgeving, kan het nodig zijn om gemorste vloeistoffen op te kuisen. In het najaar kan je ook af en toe eens vegen om vlekken van bladeren te voorkomen.

Wanneer je je tegels regelmatig wast en veegt, is er minder behoefte aan een grondige renovatie. En in de meeste gevallen hoef je alleen maar water, zeep en een spons of zachte dweil te gebruiken. Soms kan een handdoek handig zijn voor vlekken.

 

Reinigingsproducten

De beste reinigers voor natuursteenbestrating zijn neutraal in pH. Het gebruik van zure reinigers kan de steen beschadigen. Dit geldt ook voor zure voedingsmiddelen, zoals tomaten en sinaasappelsap. Daarom is het opruimen van gemorste vloeistoffen belangrijk om vlekken te voorkomen.

Is de natuursteen rond je zwembad beschadigd? Hardnekkige vlekken die er niet meer uit gaan met normaal onderhoud? Dan is het tijd voor specialisten. Bij ABC Janssens Vloerspecialist zijn we gespecialiseerd in het renoveren van natuursteen. Contacteer ons om de mogelijkheden te bespreken of voor een vrijblijvende offerte.